Ezért ne dobd ki a szakadt nejlonharisnyát

Mindenki jól tudja, hogy sajnos a nejlonharisnyák nem hosszú életűek. A szakadt darabokat a legtöbben talán már dobják is a szemétbe, pedig ezeket a harisnyákat még csomó minden másra használhatjuk. Mutatom a legjobb tippeket.

harisnya_suprma.jpg

Hajgumi

A szakadt harisnyából könnyen készíthetünk egy nagy marék hajgumit. Az épp részeket vágjuk fel kisebb darabokra és ezzel már össze is foghatjuk a hajunkat. A legjobb benne az, hogy sokkal kíméletesebb, mint a sima hajgumi, ezért ezzel még a hajunknak is jót teszünk.

Hajfánk

Többé nincs szükséged a bolti hajfánkokra. Ha kontyot szeretnél készíteni, akkor egyszerűen a hajfánk helyére tekerd fel a szakadt harisnyát – ezt később úgyis eltakarja majd a hajad.

Súroló

A koszos edények súrolása nem könnyű feladat. De sokkal könnyebb dolgod van, ha a szakadt (de tiszta) harisnyádat a kezedre húzod, teszel rá néhány csepp mosogatószer és azzal esel neki az edénynek.

Körömlakklemosás

Ha nincsen otthon kéznél vatta, akkor azt bátran helyettesíthetjük kis harisnyadarabokkal – ezzel ugyanis szintén könnyen lejön majd a lakk.

Süteménydíszítés

A sütésnél is jól jöhet egy kis darab tiszta harisnya. Ha szeretnél a sütemény tetejére szórni egy kevés porcukrot, akkor egy levágott harisnya végébe töltsd a porcukrot, köss rá egy csomót és már mehet is a díszítés.