Így maradhat sokáig penészmentes a zuhanyfüggöny

Gondolkoztál már azon, minek a tisztán tartása okozza a legnagyobb kihívást a fürdőszobában? Őszinte leszek, nekem sokáig egyedül a zuhanyfüggönnyel gyűlt meg a bajom.

zuhanyfuggony.jpg

Túl ormótlan darab ugyanis ahhoz, hogy minden egyes fürdés után (vagy legalább napi egyszer) tisztára töröljem egy dörzsi-szivaccsal; ellenkező esetben viszont hip-hop bepenészedik. Aztán megtaláltam a tuti módszert.

Ez kell hozzá:

  • mosószer
  • ecet
  • asztali só

Így csináld:

  1. Dobd be a zuhanyfüggönyt egy nagyobb törölköző kíséretében (ez felel az extra súrolásért) a mosógépbe. Adj hozzá fél adag mosószert és 1 csésze ecetet, majd indítsd el a programot.
  2. A kimosott zuhanyfüggönyt dobd be a kádba egy csésze só társaságában, majd engedj rá forró vizet és keverd jól össze, hogy a só feloldódjon.
  3. Hagyd ázni kicsit a függönyt, majd mehet a szárítóra.

Ugye, milyen egyszerű? A lényeg annyi, hogy a függönyre vékony rétegben rárakódó só (porózusabb típusoknál bele is ivódik) nem hagyja a penészgombák terjedését. A műveletet elég néhány havonta elvégezni (vadiúj zuhanyfüggönynél természetesen az első lépést ki lehet hagyni). Az is jó megoldás egyébként, ha a tiszta zuhanyfüggönyre egy spricni segítségével jó alaposan sóoldatot permetezünk.