Ez a legnagyobb pazarlás: csak pár apróságra kellene figyelni

Bezzeg Etiópiában éheznek

A legtöbbet a kidobott étellel pazarolhatjuk el a háztartásban, nem is beszélve a mindig emlegetett etióp gyerekekről.. ugye. Ugyan a kidobott ételt elég nehéz lenne lejuttatni hozzájuk, azonban némi odafigyeléssel magunknak spórolhatunk.leftover.jpg

1. Külön polc a hűtőben

Nevezzünk ki külön polcot a hűtőben, ahova a lejárat közeli ételeket tesszük, és ha főzünk, vagy csak valamit bekapnánk, akkor erről a polcról válogassunk először!

2. Használjuk a fagyasztót!

Azokat az ételeket, amiket valószínűleg nem fogunk felhasználni a lejárat előtt, nyugodtan lefagyaszthatjuk. A legtöbb étel minősége ugyanis nem, vagy csak minimális mértékben romlik a fagyasztás miatt.

3. Morzsaparty

Nagyobb ünnepek után szokás a nagy adag ételeket morzsaparty formájában elfogyasztani a barátokkal, rokonokkal. Ezt viszont akár rendszeresíthetjük, persze, ha csak kevesebb lejáró ételünk van, akkor egy-két meghívottal is megtarthatjuk az összejövetelt. 

4. Főzzük egybe a maradékokat

A megmaradt alapanyagokkal is okoskodhatunk, egész egyszerűen kreatívnak kell lenni. Egy pörköltbe, vagy egy egzotikus levesbe például sokféle zöldséget, alapanyagot belefőzhetünk.