5 hiperolcsó karácsonyi koszorú a bejárati ajtóra

Dobd fel a bejárati ajtót az ünnepekre egy házilag készített karácsonyi koszorúval. Ne költs rá egy csomó pénzt a boltokban, szerezd be inkább a filléres hozzávalókat, és a hagyományos műfenyő alapú koszorú helyett készítsd el valamelyik kreatív darabot. Itt van néhány szuper dekorációs ötlet, amikből válogathatsz.

kosz.jpg

Koszorú zöld csipeszekből

Ehhez az ajtódíszhez néhány facsipeszre, zöld festék spray-re (ezt a hobbiboltokban szerezheted be), piros gyöngyökre, szalagra és egy drótdarabra lesz szükséged. Ha van otthon drótból készült vállfád, az tökéletesen megfelel a célra. Fújd be a csipeszeket a festék spray-vel, és hagyd megszáradni. Hajlítsd meg a drótot kör alakban, majd fűzd fel rá a gyöngyöket. Tűzd a gyöngyök közé a zöld csipeszeket, olyan szorosan, hogy ne tudjanak elmozdulni. Tekerd össze a drót két végét, majd vágj le egy darab szalagot és köss rá egy akasztót, valamint díszítsd masnival.

ezaz_3.jpgForrás: www.ideas4homes.com

Dekoratív masnik

Ezt a pofonegyszerű koszorút két színes szalag és egy drótdarab segítségével könnyedén elkészítheted. Kösd össze a drótot, majd vágj le a szalagból azonos méretű darabokat. Ezután már csak annyi a feladatod, hogy a két színt kombinálva szorosan egymás mellé kötözd a masnikat.

Hajtogass virágokat

Ha türelmes vagy és szeretsz hajtogatni, ennek a koszorúnak az elkészítését élvezni fogod. Zöld színes papírcsíkokat beszerezhetsz hozzá a hobbiboltokban, de ha ráérsz, magad is szétvághatod a színes papírt. Ezen kívül szükséged lesz piros gyöngyökre és egy ragasztópisztolyra. A papírcsíkokból egyszerűen elkészítheted a virág szirmait, majd a ragasztópisztoly segítségével rögzítsd középen a gyöngyöket. Ha kellő mennyiségű virág készült el, ragaszd össze kör alakban a koszorút.

green-paper-wreath_1.jpgForrás: www.tiphero.com

Zsákvászonból készült koszorú

Formáld meg a kör alakú drótot, majd gézből vagy vászonból vágj ki 2-3 centi széles sávokat. Kötözd a darabokat sűrűn egymás mellé, amíg a teljes drótdarabot be nem terítik. A koszorút díszítheted ez masnival, vagy varrhatsz rá virágot piros anyagdarabok és gombok felhasználásával. Az anyag kissé foszlani fog, de mivel az ajtó külső részén helyezed el a koszorút, ez kevésbé jelenthet problémát.

burlap-wreath_1.jpg

Koszorú parafadugókból

Ha gyűjtöd a borosüvegekből kihúzott parafadugókat, igazán különleges ajtódíszt csinálhatsz belőlük. Szükséged lesz hozzá néhány gyöngyre, egy szalagra, amivel felkötheted és egy drótdarabra a koszorúalaphoz. A parafadugókat a gyöngyökkel együtt egymás után fel kell fűzni a drótra, akárcsak a csipeszes koszorúnál. Ebben az esetben viszont szúrd át a parafadugókat, majd szorosan egymás mellé fűzd fel a gyöngyökkel. Végül kösd rá a szalagot, és fel is akaszthatod az ajtóra.

wreath5_1.jpgForrás: www.wineintro.com