Készíts adventi koszorút szuperolcsón házilag

Még nem sikerült beszerezned az adventi koszorút? Ha ráérsz a hétvégén, ne fizess érte több ezer forintot a virágboltokban, készítsd el a magad. Csak néhány filléres kiegészítőre, gyertyákra és egy koszorú alapra lesz hozzá szükséged.

gyertya_ad.jpg

Első lépésként szerezz be hozzá egy koszorú alapot. A natúr szalma alap helyett válaszd a hungarocellt, ezt olcsóbban beszerezheted a hobbiboltokban és könnyebben dolgozhatsz majd vele. A koszorút bevonhatod műfenyő girlanddal, de olcsóbb, ha sétálsz egyet, és levágsz néhány ágat a fenyőkről. A tujával jársz a legjobban, ez kevésbé fog hullani. Kötözőnek vékony drótot vagy damilt használhatsz. Célszerű az erősebb ágakkal kezdeni. Fedd be velük a koszorút, majd a kisebb ágakkal fedd be a hiányzó helyeket. Ha készen vagy, vágd le a kiálló ágakat és kezdődhet is a díszítés.

Itt van egy kis segítség ha elakadnál:

A négy gyertyát legkönnyebben gyertyatűvel erősítheted a hungarocellbe. Szalagból készíts négy masnit és ragasztópisztollyal rögzítsd őket a gyertyák közti üres helyeken. Díszítésnek használhatsz tobozokat, fahéjat, vagy kiszáríthatsz narancskarikákat a fűtőtesten. A kreatív boltokban beszerezhetsz hozzá néhány apró kiegészítőt, de ha szabadon engeded a fantáziádat, biztosan a lakásban is szuper alapanyagokat találsz majd hozzá.