Akár a negyedére is csökkentketed a biztosítási díjadat

Megtudtad már, mennyi lesz a kgfb díjad jövőre? Ha már most azon gondolkozol, hogyan tudnál kevesebb pénzt hagyni a biztosítónál, adunk néhány tippet a spóroláshoz. Így akár negyedével is csökkentheted a kötelező díjadat.

autobaleset.jpg

Ha félre tudsz tenni a karácsonyi bónuszból, fizesd ki a díjat egy összegben, így megkaphatod a legnagyobb kedvezményt, és nem kell majd havonta beleszámolnod a költségvetésbe. Ha a régimódi csekkes befizetés helyett a bankkártyás fizetést vagy a banki átutalást választod, elkerülheted a postai sorban állást és spórolhatsz is egy kicsit. Ha az éves fizetés és a csoportos beszedési megbízás mellett döntesz, akár 20 százalékkal kedvezményesebb lehet biztosításod.

Sokat számít az autó teljesítménye, az életkorod és lakhelyed is. Legkedvezményesebben az idősebb, vidéken élő, családi autók tulajdonosai köthetnek biztosítást. A sportautók és a magas teljesítményű gépkocsik tulajdonosainak jóval többet kell fizetniük. Az idősebb sofőrök sokkal kisebb kockázatot jelentenek a biztosító társaságok számára. A főváros belső kerületeiben élő autótulajdonosoknak a legmagasabb a biztosításuk.

Nézz szét a biztosítok ajánlatai között és próbáld ki az online kalkulátorokat. Ha kaptál egy jobb ajánlatot, ne felejtsd el december 1-ig felmondani a kötelező gépjármű- felelősségbiztosításodat.