Ezt a villámgyors panírozási módszert imádni fogják a háziasszonyok

A magyar gasztronómiában egy dolog biztos, a (ki)rántott hús (vagy sajt, gomba, stb.) a vasárnapi asztalon. A Panírozástól viszont sokan ódzkodnak, mert rendkívül időigényes. Ezek a lányok viszont kimaxolták a gyorsasági panírozást, le a kalappal előttük:

A viccet félre téve, idehaza egyetlen háziasszony se fog a fenti módszerrel próbálkozni, éppen elég a pultot letakarítani egy komolyabb panírozás után. Van viszont egy kevéssé ismert konyhai trükk, amivel egyrészt gyerekjáték, másrészt rendkívül tiszta lesz a panírozás.

A módszerhez nem kell más, mint egy nagyobb méretű fedeles műanyag doboz, ebbe kerülnek majd a hozzávalók. Elsőként rakjuk a panírozni kívánt falatkákat (a módszer nagyobb szeletekre vágott húsoknál kevésbé működik) a dobozba, majd szórjunk rá lisztet és a dobozt lefedve rázzuk jól össze. Ugyanígy járjunk el a tojás (felvert tojást kell használni) és a zsemlemorzsa esetében is. A kört akár meg is ismételhetjük a teljes fedés érdekében.

Ha megvagyunk, már lehet is sütni bő olajban a csirkefalatkákat, gombafejeket, hagymakarikákat, Mars-szeletet és gyakorlatilag bármit, amire megéheztünk.