5 tipp: így nem lesz rémálom a bevásárlás a gyerekkel

Könnyen rémálommá válhat a bevásárlás, ha a gyerek a bolt közepén elkezd hisztizni, ilyenkor pedig nincs mit tenni, sokszor landol egy-két plusz termék a kosarunkban. A legegyszerűbb megoldás, ha nem visszük magunkkal a gyereket, de akadhat olyan helyzet, amikor ez elkerülhetetlen. A Buzzfeedes srácok az alábbi tippeket ajánlják, hogy hiszti nélkül megússzuk a vásárlást. Ti mit gondoltok ezekről?

buborek_csomagolas.jpg
1. Vigyünk magunkkal buborékfóliát

A buborékfóliát otthon is nagy sikerrel alkalmazhatjuk, de a bevásárlókocsiban üldögélve is jó móka kipukkasztani a buborékokat. Így a gyerekeknek garantáltan nem lesz ideje nézegetni a boltok csábító termékeit.

2. Készítsünk saját bevásárlólistát

Ez alkalommal a bevásárlólistát képekből állítsuk össze, ha akarjuk, rajzoljuk mi magunk, de nyomtathatunk is egyet. Minden kosárba került termék után pedig a gyermek feladata kipipálni az adott árut.

3. Készítsünk ehető nyakláncot, karkötőt

Könnyen fűzhetünk nyakláncot például reggelizőpehelyből. A gyerekeknek így nem lesz egyszerű dolga, sok időbe telik majd mire az összes szemet meg tudják enni. Ha szerencsénk van, addigra talán már végzünk is a vásárlással.

4.Tartsunk kóstoló vadászatot

A gyerekek figyelmét úgy is leköthetjük, hogy feladatot adunk számukra. Az egyik legizgalmasabb ezek közül a kóstoló pultok keresése (feltéve, ha van ilyen a boltban). Így, ha megtalálja a kóstoltatókat, még egy kis finomságot is kaphat.

5. Engedd, hogy azt vegye fel, amit ő szeretne

A legtöbb gyerek számára a bevásárlás rettentően unalmas tud lenni, ezért ha hagyjuk, hogy indulás előtt ő válassza ki, hogy melyik (estenként fura) jelmezében, ruhájában szeretne eljönni velünk vásárolni, akkor jól fogja magát érezni a bőrében. Ha pedig ő jól érzi magát, mi is jól fogjuk.