Innen nézd a tűzijátékot teljesen ingyen

Idén mintegy 7500 pirotechnikai eszközt lőnek majd fel az augusztus 20-ai tűzijáték alkalmával a Dunán álló katonai pontonokról. A teljes költség várhatóan nagyjából 128 millió forint lesz. Hogy ne hagyjunk 128 millió forintot csak úgy úszni, érdemes megnézni a fergeteges műsort. Ehhez kerestem nektek helyszíneket.

tuzijatek.jpg

Minden évben komoly dilemma, honnan érdemes nézni a tűzijátékot. Ahol nincs óriási tömeg, mégis látunk valamit. Az sem mindegy, mennyire nézzük távolról, hiszen lehet a kép tökéletes, de nem hallani az aláfestő zenét, a verseket.

Előre sosem lehet megjósolni, hol mennyien lesznek, de ha van lehetőségünk rá, és megtehetjük, igyekezzünk háztetős ünneplést tartani. Sok bérház tetejére – amennyiben biztonságos – (ilyenkor) kiengedik a lakókat, és ha egyik barátunk ilyen helyen lakik, betársulhatunk, hogy élvezzük a kilátást.

Valószínűleg sokan lesznek, de még mindig jó helyszín lehet a műsor megtekintésére a Nemzeti Színház kilátója, a Halászbástya, vagy a nem lezárt hidak. De jó helyszín lehet a Filozófusok kertje, kilátók a budai hegyekben, a rakpartok, a Vigadó tér, a Széchenyi István tér vagy a Batthyány tér.