Play-Doh gyurma házilag, fillérekből

Gyakran jönnek vendégségbe a barátaink, nekik pedig velünk ellentétben vannak gyerekeik. A porontyokat illik lefoglalni. Szerencsére az én Spurinám ki is talált egy zseniális megoldást, a házi Play-Doh-t. Mi csak megvesszük ezt a három összetevőt, a vendégkölkök pillanatok alatt összegyúrják, és már játszhatnak is a házi gyurmával. Olcsóbb is, és külön kihívás, hogy nekik kell megcsinálni az egészet.

playdoggyurma.jpg

Az összetevők:

  • kukoricaliszt: fél kiló 140-150 forint
  • hajbazsam: a legolcsóbb is megteszi, 400 ml 380 forintos áron is kapható
  • ételszínezék: már találni 70 forint / csomag áron

Szóval míg így egy fél kilós adag kijön maximum 600 forintból, addig a boltban 390-490 forint körüli áron kaphatóak a 130 grammos kiszerelések.

Az elkészítés roppant egyszerű, kezdjük a hajbalzsammal, az egész flakonhoz elkezdjük folyamatosan adagolni a lisztet, és addig keverjük-gyúrjuk, amíg nem kapjuk a megszokott gyurma állagot. Annyi liszt kell bele, amennyit felvesz, amennyitől könnyen formázhatóvá válik a keverék. A biztonság kedvéért legyen kéznél egy plusz flakon balzsam is, ha túl szárazra sikerülne a keverék, még megmenthetjük a balzsammal. Ha késznek ítéljük, jöhet a színező, ezt pedig már úgy variálhatjuk, amilyen színerősséget akarunk.