Ennél olcsóbb autóhitelt idén már biztos nem találsz

Utazásaim során (szigorúan bérletes, BKV-zás közben) figyeltem fel arra, hogy rengeteg helyen szinte ingyenhitelből vehetünk autót. Sok autókereskedésnél láttam 0 százalékos teljes hiteldíj mutatóra (THM) megvehető kocsikat, de egy kis keresgélés után szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy lehet olcsó hitelre autót venni.skoda.jpg

Az ajánlat ugyan nem teljesen ingyenes, de már 2,5 százalékos THM-től elérhető, igaz, csak új Skodát vehetünk belőle és azt sem akármilyen felszereltséggel. Ez a 2,5 százalék egyébként azt jelenti, hogy egy 4 milliós autót 2 milliós, 5 éves kölcsönből veszünk meg, akkor nagyjából 2,1 milliót kell visszafizetni, ami igazán jutányos árnak mondható.

Ha más márka után áhítozunk, akkor érdemes a kereskedőket felkeresni, mert van, ahol akár 0 százalékos THM-mel is kaphatunk kölcsönt a kereskedő és a bank közötti kedvező megállapodásnak köszönhetően.

Mennyi lenne a hitel?

Más bankoknál 10 százalékos THM-től indulnak az ajánlatok, vagyis a fenti ajánlatoknál lényegesen drágábban juthatunk kölcsönhöz autóvásárláskor. Ha viszont megnézzük a pár évvel ezelőtti ajánlatokat, akkor azt láthatjuk, hogy a mostani kamatok közel dupláját kellett fizetni az autóvásárlóknak. Ha fix kamatozású konstrukciót választunk, akkor sokkal jobban járunk, mint akik néhány évvel ezelőtt vettek autót, sőt, valószínűleg azoknál is, akik pár év múlva akarnak majd autót venni.