Ebbe teszi a spurcsalád megtakarított forintjait

Szinte minden posztom arról szól, hogyan spórolj valamin a háztartásban, vagy azon kívül, így most összeszedtem nektek, hogyan teszem félre a megspórolt forintokat. spuresz2.jpg

Minden hónapban félreteszek a lakástakarék pénztáramba, ugyanis jelenleg ez Magyarországon a legmagasabb fix hozamot biztosító megtakarítás. Ez elsősorban az állami támogatás miatt van így, ami minden befizetés után 30 százalékos jóváírást jelent a pénztárban. Igaz, hogy az itt megspórolt pénzt a lakásra kell majd költeni, viszont mindig akad felújítandó része a lakásnak, így könnyen találunk helyet a pénznek Spurinával.

Emellett rendszeresen félreteszünk nyugdíjra is, mivel erre minden befizetés után 20 százalékot ír jóvá az állam. Emiatt aztán az már csak egyéni ízlés kérdése, hogy melyik nyugdíj célú takarékoskodási formát választjuk,

  • A nyugdíj elő-takarékossági számlát (NYESZ),
  • Az önkéntes nyugdíjpénztárat (ÖNYP), vagy
  • A nyugdíjbiztosítást.

Ha te a NYESZ mellett döntenél, akkor saját magadnak kell kezelned a befizetett pénzt, a nyugdíjbiztosításnál ebben egy tanácsadó segít, míg az ÖNYP-nél ezt a feladatot átvállalja a szolgáltató.

Egyébként a Spurci gyerekek érkezésével tervezzük majd a Start-számla nyitását is, mert ezzel is 10 százalékos állami jóváírást kaphatunk. Ebből aztán a kisspur vehet magának lakást vagy fizetheti a tandíját.