Ez a legegyszerűbb házi fagyi recept a világon; gép sem kell hozzá

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor bejön az első kánikula, én legszívesebben egész nap csak fagyit ennék. Na persze ingem és gatyám is rámenne, ha a cukiban hűsíteném magam egész álló nap, így ilyenkor is inkább a házi megoldásokra hagyatkozom.

Persze tudom, hogy sokan azért riadnak vissza az otthoni fagylalt készítéstől, mivel azt hiszik, ahhoz méregdrága gép is kell, de ez NEM IGAZ!

spurman_fagyi.jpg

Létezik egy remek módszer, amivel könnyedén és gyorsan készíthetünk a főzött fagyihoz hasonló habos és finom édességet. Képzeljétek el, elég hozzá mindössze 2+1 alapanyag és egy fagyasztós hűtőszekrény. Mutatom a receptet:

A recept:

  • 475 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze.
  • Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja, adhatunk hozzá pürésített gyümölcsöt, vagy olvasztott csokit, akár karamellt is.
  • Végül tegyük a krémet egy megfelelő edénybe, fedjük le és rakjuk be a fagyasztóba legalább 6 órára. Amint megfagyott, már kanalazhatjuk is az édességet.

A receptben ugyan nem a nálunk kapható mennyiségek vannak, szerintem nyugodtan használjuk fel a boltokban kapható 500 ml-es habtejszín egészét, nehogy kárba vesszen a maradék. A receptet a nosalty oldalról spúrkodtam, remélem, kipróbáljátok!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!