5 spórolós trükk, amiről kiderült, hogy KAMU

Rengeteg mítosz terjed a neten, hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani hétköznapi helyzeteket, hogyan spórolhatunk a legtöbbet. Például tanácsot adnak a haverok, mit csinálj azért, hogy ne robbanjon a képedbe a dobozos üdítő, amit egy perccel azelőtt leejtettél. Vagy azzal kapcsolatban, hogyan bontsd ki legegyszerűbben a fülhallgatód csomagolását. De egy igazi spóroló tudja, mibe fektessen erőt és energiát, és mi az, ami kamu, azaz nem megyünk vele semmire. Íme néhány ezek közül.

fakanal.jpg

A gyertya tovább bírja, ha meggyújtás előtt lefagyasztod

Ez tévhit, valójában bárhogy hűtöd a gyertyád, ugyanolyan tempóban ég, mint az, amelyik szobahőmérsékleten volt.

Dobozos kóla / sör kinyitása

Az a hír járja, hogy ha leesik egy szénsavas dobozos üdítő, végig kell ujjal kocogtatni a doboz falát, és akkor nem fog ránk robbanni a doboz, és nem megy kárba egy csomó üdítő, sör. De a helyzet az, hogy a kocogtatással ugyanúgy kirobban a doboz tartalma. A megoldás inkább az, ha nem bontjuk ki rögtön az üdítőt.

A fakanál trükk

Azt mondják, ha például tésztát főzöl, a forrásban lévő víz nem fut ki, ha a lábosra teszed keresztben a fakanalat. De ez nem így van. Ugyanúgy kifut a víz és összedzsuvázza a tűzhelyedet. Ha pedig nem fut ki ezzel a módszerrel, akkor úgy sem fut ki, ha leveszed a kanalat.

Leragasztott boríték nyitása

Elméletileg a leragasztott (nyilván nem celluxszal) borítékot sérülésmentesen kinyithatod, ha előtte fagyasztóba teszed a borítékot. De ez is téves, ugyanúgy tönkreteszed a borítékodat, mintha simán megpróbálnád feltépegetni a leragasztott fület.

A műanyag tasak kibontása konzervnyitóval

Például elektronikai áruházakban vásárolt kütyük erős műanyag tasakja, doboza az a csomagolás, amit nem nagyon lehet külön szerszám nélkül felbontani. Általában ezek azok a tasakok, amiket nem polcokon találunk az áruházakban, hanem felakasztva. Perforáció meg nincs. Elvileg iszonyú könnyű konzervnyitóval végigvágni a csomagolást. De valójában nem vágja fel a borítást, csak elcsúszik rajta a körkés.