7 tipp: így húzd le te is a bankodat

Manapság egyre többen figyelnek a bankszámla költségeikre, azonban sokan nem tudják, hogyan csökkentsék a kiadásaikat. Spurman most összeszedte a hét legjobb tippet, hogy te is olcsón bankolj.

1. Válts számlacsomagot!

Számlacsomag váltással akár 16 ezer forintot is megspórolhatunk évente, és mivel a magyarok átlagosan 5 évente váltanak számlát, ezért ez összesen 80 ezer forintot is jelenthet. Ennek egyébként az oka, hogy a számlacsomagokat szinte minden bank váltogatja, így próbál a bankolási szokásokhoz igazodni, és az új csomagok gyakran olcsóbbak.

2. Ne válts csomagot!

Vannak olyan számlacsomagok, amelyeket a bankok már nem értékesítenek, mégis a régi ügyfelek számára még elérhetőek. Ezek sok esetben a régi, valóban nullás, vagy zéró számlák olyan kedvezményeket adnak, amilyet szinte egy most is értékesített csomag nem tud. Ezért, ha ilyen számlád van, akkor eszedbe se jusson váltani!

3. Válts bankot!

Ha bankon belül előfordulhat, hogy 16 ezer forintot spórolsz, képzeld el, mennyit takaríthatsz meg, ha bankot váltasz. Öt év alatt akár több százezer forint is összejöhet csak abból, hogy a megfelelő bank megfelelő számlacsomagját választod.

4. Ne várj 5 évet a bankváltással!

A magyarok a statisztikák szerint átlagosan 5 évente váltanak bankot/számlacsomagot. Viszont a bankok ajánlatai alapvetően két évre szólnak és a bankkártya díjak is változhatnak ezután. Ráadásul a fizetési technológiák fejlődése miatt lehet, hogy két év múlva már teljesen más kártyát kínál neked a bankod, így a régi jóval drágább lehet.

spuri.jpg

5. Nem mindegy, milyen a bankkártyád!

Az sem mindegy, milyen bankkártyát kérsz a számládhoz, hiszen minél több szolgáltatás van a kártya mögött, annál drágább lehet a díj. Ez persze nem minden esetben van így, olcsó kártyát is találhatunk sok szolgáltatással, ha elég jól körülnézünk a bankok ajánlatai között.

6. Használj kalkulátor oldalt!

Már egyre pontosabb, személyre szabottabb számításokat végezhetünk a kalkulátor oldalakkal, ahol a kiválasztott számlacsomag kiválasztását és a szerződés előkészítést megtehetjük, ezzel időt spórolunk. Ráadásul az online ügyintézés miatt extra kedvezményt is kaphatunk a banktól.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd Spurmant a Facebookon is!

7. Felejtsd el az SMS szolgáltatást!

Ugyan modernebb és sok esetben kézenfekvő, hogy SMS-t kérjünk a számlánkon lévő forgalomról, mégis, a bankok ezért sok esetben plusz díjat számítanak fel. Általában havi díjat és üzenetenkénti díjat számítanak fel. Ha mindenképp igényelni szeretnéd az SMS szolgáltatást, akkor érdemes a netbankodban beállítani, hogy csak a nagyobb összegekről kapj értesítést, így a sok apró számlamozgás nem kerül plusz pénzbe.