Spórolj a munkával: maradj otthon!

Sok magyar erre nem gondol, amikor munkát keres. Egészen pontosan arra, hogy még a munkán is tud spórolni. Időt, energiát és pénzt úgy, hogy otthonról dolgozik. Pontokba szedem, hogy mindenki jól megértse, miért érdemes a távmunkát választani.otthonimunkaanyagyerek_sp.jpg

A távolság nem akadály

Bárhonnan dolgozhatsz, ahol megbízható internetkapcsolat van. Azaz nem vagy helyhez kötve, mehetsz kávézóba, amíg az aksid bírja nyáron ki a parkba, vagy ami még jobb, bárhová a világba. Dolgozhatsz egzotikus országokból, a tengerpartról, ha meg tudod oldani.

Bármikor

Ha meg tudod beszélni a munkáltatóddal, és neki csak az a fontos, hogy a munka el legyen végezve, akárhogy beoszthatod az idődet. Ha éjjeli bagoly vagy, akár este és éjszaka is dolgozhatsz, vagy meghúzhatod úgy a hetet, hogy folyamatosan háromnapos hosszú hétvégéid legyenek.

Spórolás

Spóroltok az irodabérlésen, te pedig a közlekedésen. Ha az irodában a menzán ebédelnél, vagy folyamatosan rendelt menüt ennél, most főzhetsz magadnak. Ezzel pedig jelentősen csökkentheted a költségeidet. A ruhatáradon is spórolhatsz, nem kell kosztümre, csinos munkaruhára költeni, mert otthon akár tréningruhában is nyomhatod.

Arra azért figyeljünk, hogy nehogy folyamatos legyen a munkaidőnk! Mindenképpen alakítsunk ki egy napi rutint, nehogy túlórázással menjen el az értékes időnk. És minél több programot szervezzünk spurci haverkáinkkal, nehogy belezombuljunk az állandó otthon létbe!