Az 5 legspórolósabb tipp a bevásárláshoz

5 SUPRTIPPET mutatok nektek, amit talán a legtöbb háziasszony ismer, azonban soha nem árt átismételni a legfontosabbakat. A hó végén ezek most különösen jól jöhetnek.

1.Tervezd meg a bevásárlást

Mérjük fel az otthoni készleteket, utána pedig tervezzük meg, mit szeretnénk főzni a következő napokban. A tervezés azért fontos, mert a felkészült vásárlások alkalmával tényleg csak azt vesszük meg, amire szükségünk van így a végén kevesebbet költünk.
boltspurman.jpg

2.Vásároljunk leértékelt árukat

Használjuk ki a boltok akcióit és merjük megvásárolni azokat a termékeket, amik közelednek a lejárati időhöz. A lejáratos élelmiszereket érdemes aznap felhasználni, azonban ha nincsen rá időnk, nyugodtan fagyasszuk le, mert azzal még sokáig eltarthatjuk.

3. Mindig nézzük meg az egységárat

Sokszor megtévesztő egy feltűnően olcsó termék, hiszen lehet, hogy nagyon jó az ára, azonban több esetben kevesebb van a dobozban. Ehhez nyújt nagy segítséget az egységár ellenőrzése az árcímkén. Ez alapján könnyen eldönthetjük valójában melyik termék is a legolcsóbb.

4. A márka nem számít

Mindenki szeret a már megszokott, jól bevált márkához nyúlni a polcokon. Azonban érdemes kipróbálunk még nem ismert, de nagyon olcsó márkákat is. Meg fogtok lepődni mennyi olcsó finomságot találni a boltokban.

5. Ritkábban menjünk vásárolni

Azért ha mégis muszáj, beszaladhatunk a boltba, de nagyon figyeljünk, hogy semmi más ne kerüljön a kosarunkban, mint amit elterveztünk. Ugyanis minél többször megyünk vásárolni annál több alkalommal csábulhatunk el, hogy teledobáljuk a szándékosan óriásira méretezett kosarat.

+5 rövid SPURTIPP

  1. Ne vedd meg, amire nincsen feltétlenül szükséged, csak azért mert jól néz ki.
  2. Soha ne menj éhesen vásárolni, mert akkor nincs az a kosár, ami elég volna.
  3. Vásárolj be a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből mert az aktuálisan mindig olcsóbb.
  4. Számológépen (pl. telefonon) kövesd nyomon hol tart a vásárlás összege.
  5. Fizess készpénzzel, mindig csak annyi legyen nálad amennyit költeni szeretnél.