7 tipp: így éld túl, amíg megjön a márciusi fizu

Sok családban húzós hónap (volt) a január, a február: az év eleji kiadások komolyan megterhelik a pénztárcát, ilyenkor sok az előre nem látható, váratlan kiadás is. A fizetés sokaknak csak egy hét múlva érkezik, addig még ki kell húzni valahogy. Spurman most 7 olyan spórolási tippet mutat, ami segíthet túlélni a következő napokat.

1. Írj egy gyors főzési listát a következő napokra. Ne csak azt nézd meg, hogy mi az, ami elfogyott otthon, hanem tervezd meg, mit fog reggelizni, ebédelni, vacsorázni a család. Kalkulálj azzal is, hogy valószínűleg lesznek olyan maradékok, amiket másnap fel tudsz használni alapanyagként (természetesen az élelmiszer-kezelési szabályok betartása, a megfelelő hőkezelés mellett). Egy ilyen lista abban is segít, hogy tudatosabban, változatosabban étkezzünk.

Videó! Így pucohatsz meg egy fej fokhagymát 20 másodperc alatt

2. Tele van a net spórolós receptekkel, a legtöbb gasztro-oldalon találsz ilyen rovatot. Állíts össze egy ilyen, spórolós menüsort a következő napokra - akár olyan ételeket is kipróbálhatsz, amikre eddig nem is gondoltál.

3.
Tarts húsmentes napokat. Egy kis kreativitással egészséges és finom vegetáriánus ételeket tudsz főzni: talán pont most jött el az ideje egy kis kísérletezésnek.

4. Nézz szét alaposan, mi maradt a hűtőben, a kamrában, a konyhaszekrényben, fagyasztóban. Gondold át, mit tudsz a megmaradt alapanyagokból, tartós élelmiszerekből főzni a hétvégén.
hutoszekrenyuresehesnemjomeret.jpg5. Ne félj megvásárolni azokat a termékeket, amelyek közelítenek a minőségmegőrzési időhöz. Ezek az élelmiszerek még akár napokig felhasználhatók, de sok esetben az eredetihez képest jóval alacsonyabb áron adják őket. A vegyi áruknál, háztartási cikkeknél a termékek akár még hetekkel, hónapokkal a minőségmegőrzési idő után is használhatók.

6. Csinálj egy Ma nem költök semmit napot, mondjuk hétfőn. Vigyél otthonról reggelire szendvicset, a hétvégi maradékból ebédet, kávét termoszban, igyál csapvizet ásványvíz helyett. 

7. Nézd meg, nem maradt-e valamilyen vásárlási utalványod, kuponod, esetleg melegétel-utalványod. Ellenőrizd a bankszámládat, hiszen elképzelhető, hogy elfeledkeztél arról, hogy maradt még rajta néhány ezer forint. Akár a hitelkártyás vásárlásaid után kapott pontokat is felhasználhatod.