Lehűlt az idő, de tele a hűtő jégkrémmel? Íme az öt perces, forró fagyidesszert

Az idei nyár érdekesen alakul és sokszor abba futhatunk bele, hogy hiába vettük meg a jégkrémünket, mire haza érünk vele a boltból, már 15 fokkal hidegebb van. Ilyenkor könnyen elmehet a kedvünk a hűsítő fagylattól, viszont egy kis trükkel pár perc alatt ízletes desszertet varázsolhatunk a fagylaltból a család asztalára. shutterstock_513846781.jpg

A trükk annyi, hogy egy tálba kell tenni a fagylaltot, és megvárni, amíg felolvad, ezután pedig adjunk hozzá fokozatosan, keverés mellett annyi lisztet, amennyit felvesz (az egészség jegyében ez lehet teljes kiőrlésű liszt is).

Keverjük össze alaposan, hogy ne maradjon csomós, majd tegyük bele egy formába (érdemes lehet eleve ebben kikeverni) és tegyük be a mikróba vagy a sütőbe és pár perc sütés után kész is van a napi, fagyi ízű desszertünk. Ez persze működhet bögrével is, ha csak egy adagot szeretnénk, vagy akár szilikonos sütőformával is elkészíthetjük a fagyidesszertünket.