Így válaszd ki a legjobb vágódeszkát: tényleg olyan jó a műanyag?

A vágódeszka az egyik legfontosabb konyhai eszköz, különösen, ha sokat főzünk (ami ugye olcsóbb, mint étterembe menni). A legfontosabb, hogy milyen anyagból készül:

  • Régebben a műanyag vágódeszkát tartották a legjobbnak a baktériumok szempontjából, azonban nemrég bebizonyosodott, hogy nem túl jó választás. Ezeket inkább csak zöldségeknél használjuk, ha lehet.
  • Az üveg vágódeszka jól nézhet ki és könnyű tisztán tartani, azonban a késünk élét minden egyes vágásnál csorbítja, így ezt is jobb, ha elfelejtjük.
  • A fából vagy bambuszból készült vágódeszkák a legjobb megoldás, ha higiénikus használati tárgyat szeretnénk. Egy kutatás nemrég bebizonyította, hogy a fa és a bambusz felülete természetes okokból antibakteriális hatású. Ezek egyetlen hátránya, hogy víz hatására hamarabb tönkremehetnek. 

A vágódeszka kiválasztásánál a méret sem mindegy, erről ebben a videóban találsz jó útmutatót: