Így készíts a tojáshéjból szuperegészséges kalcium port

Réges-rég bizonyított tény, hogy a tojás héja gazdag kalciumban és fluorban (és 26 egyéb ásványi anyagban), emiatt élettani szempontból igencsak ajánlatos a fogyasztása. Na, nem kell megijedni, nem kell majd nyers tojáshéjat rágcsálva indítanod a napod!

Most komolyan, a gyógyszertárban többezer forintot is elkérhetnek a hasonló nyomelemeket tartlamazó táplálékkiegészítőkért.

Az alábbi praktikával viszont Te is elkészítheted otthon a szuperegészséges és egyben filléres kalcium port, amelyet egy pohár vízben feloldva, vagy akár süteménybe sütve is kellemetlenségek nélkül fogyaszthatsz.

A tojáshéjakkal a következő menetrendet kövesd:

  1. Öblítsd el folyóvíz alatt, majd
  2. főzd ki (kb. 10 perc forrásban lévő vízfürdőben minden élősködő elpusztul), utána
  3. süsd meg (15 perc, kb. 100 fokon), végül pedig
  4. zúzd apróra (kávédarálót is használhatsz). Kész!

Ne feledd! A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások.