Többé nem kell aggódnod a kemény vaj miatt: ezzel mindig kenhető marad

A múltkor megmutattam nektek, hogyan olvasztható fel gyorsan a vaj a hűtőhidegből, most viszont megmutatok nektek egy módszert, amivel még nyáron sem kell a hűtőbe tenni a vajat. A tippért köszönet „igazi hős” kommentelőnek. Az ő praktikája ugyanis az, hogy egy úgynevezett vizes vajtartóban tárolja a kenyérre valót, így az nem érintkezik a levegővel, így a felszínén nem tudnak elszaporodni a baktériumok.vajka.jpg

Ok, de hogyan működik?

A vizes vajtartó egy különlegesen kialakított edény, ami látszólag egy nagyobbacska fedővel rendelkező bögrének tűnik. Ha viszont felemeljük a tetőt, akkor láthatjuk, hogy a tető úgy néz ki, mint egy szélestalpú, lyukakkal tűzdelt pohár. Ebbe kell a vajat belekenni, majd a tartót feltölteni vízzel. Ezután csak annyi a dolgunk, hogy a tetőt beletesszük a vízzel feltöltött edénybe.

Amikor a vajat szeretnénk használni, akkor csak annyi a dolgunk, hogy felemeljük a tetőt és egy a megszokott módon kenünk magunknak egy vajas kenyeret.