Végre nyaralunk: így spórolj az utasbiztosításodon

A nyári időszak tipikusan a családi nyaralásé, ilyenkor kötik az emberek a legtöbb utasbiztosítást. Nem árt viszont figyelembe venni néhány dolgot, hogy a tényleg megfelelő biztosításunk legyen, de azért vagyonokat se kelljen kifizetni utána.lampedusa.jpg

  • Ha EU-n belül utazunk, akkor váltsuk ki az európai TB-kártyát (kék-kártya), ez ugyanis több országban fedezi az orvosi költségek jelentős részét. A kártya elfogadottságáról viszont érdemes előre érdeklődni.
  • Az úti célnak megfelelő biztosítást válasszunk! Érdemes figyelembe venni, hogy a nyaralás helyszínén mennyibe kerülnek az orvosi költségek.
  • Vegyük számításba, hogy a poggyászkár mekkora veszteséget okoz nekünk. Érdemes lehet azonnali poggyász-pótló szolgáltatást is igénybe venni, ha olyan helyre megyünk, ahol a repülőre feladott bőrönd tartalma nem pótolható.
  • Érdemes a saját netbankunkban megnézni, hogy mennyibe kerül az utasbiztosítás, itt ugyanis időt spórolhatunk a szerződés megkötésén. Persze csak akkor érdemes ezt választani, ha van az igényinknek megfelelő ajánlat, ami nem is drágább más szolgáltatóhoz képest.
  • Sok bankkártyához eleve jár utasbiztosítás, ez azonban nem mindig nyújt elegendő fedezetet. A legtöbb kártyához járó biztosítás az egy-két napos, rövid kiruccanásokra (pl: adventezés Bécsben) elegendő, azonban a hosszabb utazásokhoz érdemes teljes értékű utasbiztosítást kötni.