Egy kisebb vagyont spórolhatsz ezzel a néhány trükkel

Ugye veled is előfordult már, hogy többet költöttél egy-egy bevásárlás alkalmával, mint ahogy azt előre kiszámoltad? És nem az volt az oka, hogy nem voltál tisztában az árakkal. Összeszedtem neked néhány jól bevált spórolós trükköt: nem kell hozzá más, csak egy kis odafigyelés, némi tudatosság, és vastagabb marad hó végén a pénztárcád.

bevasarlo_taska.jpg

1. Csak ami a listán van

Mielőtt elmész vásárolni, írd össze, hogy mire van szükséged. Csak azt vedd meg, ami szerepel a bevásárlólistán, és próbálj ellenállni a csábításnak.

2. Kuponok és akciók

Egy nagyobb bevásárlás alkalmával ezreket spórolhatsz azzal, ha olyan helyre mész, ahol akciósan tudod megvenni a szükséges dolgokat. Arra viszont figyelj oda, hogy nem mindig olcsó az, amire rányomják, hogy akciós. Ha kicsit jobban megnézed az üzletek kínálatát, lehet, hogy máshol akció nélkül is olcsóbb egy-egy termék. A kupongyűjtésben a nők a profik, és egyáltalán nem lebecsülendő ez a tulajdonságuk. Tényleg sokat spórolhatsz velük.

3. Éhesen soha!

Az egyik legveszélyesebb dolog a pénztárcádra nézve, ha éhesen mész vásárolni. Tuti, hogy minden finomságot megkívánsz. "Csak egy csoki, egy péksüti, amit megeszek hazafelé, de akkor valami üdítő is kell" - biztos neked is ismerős ez a jelenség, és máris röpködnek a százasok a pénztárcádból.

4. Vigyél szatyrot!

Jobb esetben 20-50 forint egy bevásárlószatyor, de aminek tuti nem szakad ki az alja hazáig, akkor se, ha telepakolod, az már 100-200 forint is lehet. Persze alkalmanként belefér, de számold csak ki mennyibe kerül, ha minden vásárlásnál táskát veszel.