Itt egy tuti spórolós tipp: így tegyél félre az év végére

Ha decemberre teljesen kiürült a pénztárcád és idén szeretnél tudatosabban félretenni, adok egy tuti spórolós tippet, hogy az új évet sikeresebben zárd majd. Ez a szuper módszer nagy segítség akkor is, ha szeretnél végre egy klassz nyaralást vagy lecserélni néhány dolgot a lakásban. Ráadásul ha nem utolsó percben gondolkozol, hanem egész évben gyűjtögetsz, szinte észre sem veszed majd azt a hiányzó pár száz forintot. 

money.jpg

A módszer lényege, hogy az első héten egy minimális összeggel kezded a gyűjtögetést, amit a következő héten megduplázol, majd a harmadik héten a megduplázott összeghez adod a kezdő összeget, és így folytatod év végéig. Tehát például 25 forintból 50, 75 100, majd 125 forint lesz. Azért érdemes minimális összeggel indítani, mert az év végére már megterhelő lehet a heti befektetett összeg. 

1000_penz_20160102_213458.jpg

Hogy kisebb legyen a kísértés, dobáld a heti pénzt egy perselybe vagy befőttes üvegbe, és rejtsd el a család, és legfőképp önmagad elől. A hetente bedobált aprópénzzel az év végére több tízezer forintnyi bónusz vár majd, attól függően, milyen összeggel indítottad a gyűjtögetést. Aztán jöhet a kirándulás a hosszú hétvégékre, az új hűtőszekrény vagy a legszuperebb ajándékok a családnak.