5 spórolós alapszabály a takarékosság világnapján

Talán sokan nem tudjátok, de elárulom nektek, hogy ma van a TAKARÉKOSSÁG világnapja, ami azért is igazán jó hír, mert a mai napon van a SZÜLETÉSNAPOM is!! Ennek apropóján pedig mára összegyűjtöttem nektek az 5 legtutibb spórolós tippemet, amiket nem lehet elégszer elismételni.
sporolos_malacpersely.jpg

Mindig írjunk bevásárlólistát

Ne csak azt nézd meg, hogy mi az, ami elfogyott otthon, hanem tervezd meg, mit fog reggelizni, ebédelni, vacsorázni a család. Kalkulálj azzal is, hogy valószínűleg lesznek olyan maradékok, amiket másnap fel tudsz használni alapanyagként.

Figyeljük az egységárakat a boltban

Nem mindig egyértelmű, hogy a nagyobb kiszerelés jobban megéri (érdemes figyelni a kilogrammos, vagy literenkénti árat a címkéken). Az egyet fizet, kettőt kap akciók sem érik meg feltétlenül, főleg abban az esetben, ha valójában nincs is szükségünk a második termékre.

Ne vásároljunk szemmagasságban

Régóta bevált, már-már tradicionálisnak számító "trükk" az áruházláncoknál, hogy szemmagasságban, a polcok közepén helyezik el a drágább termékeket, vagy azokat, amiket valamilyen promóció miatt jobban el szeretnének adni. Ez tehát azt is jelenti, hogy a felsőbb, vagy az alsóbb polcokon ugyanazon terméknek az olcsóbb, kedvezőbb kiszerelésű változatát is megtalálhatjuk. Érdemes tehát lábujjhegyre állni, vagy leguggolni vásárláskor.

Használjuk a kuponokat, pontgyűjtő kártyákat

Lehet, hogy az adott vásárlás csak 100 vagy 200 forinttal lesz olcsóbb, de hosszútávon ezekkel a kuponokkal is sokat spórolhatunk, ha minden lehetőséget kihasználunk.

Figyeljük a dátumot

Ne félj megvásárolni azokat a termékeket, amelyek közelítenek a minőségmegőrzési időhöz. Ezek az élelmiszerek még akár napokig felhasználhatók, de sok esetben az eredetihez képest jóval alacsonyabb áron adják őket. A vegyi áruknál, háztartási cikkeknél a termékek akár még hetekkel, hónapokkal a minőségmegőrzési idő után is használhatók.