5 tipp: így spórolhatsz az iskolakezdésen

Jövő héten kedden már kezdődik is a tanítás. Sokan hagyják az utolsó pillanatra a tanszerek beszerzését, ami ilyenkor hatalmas kiadást ró egyes családokra. Ma megmutatom, mi az, amit nem kell megvenni a boltban, hiszen otthon is könnyen és olcsón elkészíthető.

iskolakezdes_tolltarto.jpg

Nézzünk körül

Talán egyértelműnek hangzik, de mégis fontos megemlíteni: az első és legfontosabb, hogy mielőtt bármihez is hozzákezdenénk, keressük elő a szekrény mélyén maradt üres füzeteket, tanszereket és nézzük meg azt is, hogy, mi az, amit az idősebb gyermek átruházhat a kisebbeknek. Így biztos, hogy egy füzet vagy tornacipő sem marad idén kihasználatlanul.

Varrjunk tornazsákot

Ha szerencsénk van, akkor akad otthon egy régi póló vagy valamilyen felesleges anyag darab, amiből könnyedén elkészíthetjük. A tornazsák megvarrásához ugyanis csak két téglalapot kell kivágnunk, ennek a széleit varrjuk össze kifordítva, úgy, hogy a maradjon a tetején még 5 cm. Fordítsuk vissza az anyagot és varjuk le a tetején megmaradt széleket, hogy ebbe később bele tudjuk tenni az összehúzó zsinórt, ha az is bele került, már készen is van az új tornazsákunk.

Készítsünk vízfestéket

Ennek a pontos elkészítését részletesen egy korábbi bejegyzésemben ITT olvashatjátok. Az elkészítés azonban nagyon egyszerű, csupán egy kis ételfestékre, szódabikarbónára és vízre lesz hozzá szükség.

Füzetborító egyszerűen

Könnyedén készíthetünk házilag is szép füzeteket, sokszor az is elég, ha van otthon pár régi újság egy olló és egy ragasztó. Vágjunk ki nagyobb színes virágokat, vagy amit épp látunk az újságban és ezt ragasszuk a füzetek tetejére. A legjobb, ha az újság betűiből a gyerek nevét is ráragasztjuk a füzetre így még vignettát is megspórolhatjuk.

Tolltartó a bátrabbaknak

Egy tolltartó megvarrása már kicsit bonyolultabb feladat, sőt egy cipzárt is be kell hozzá szereznünk az anyag mellett. De a vállalkozó kedvű szülőknek itt egy videó, aminek a segítségével viszonylag egyszerűen elkészíthető otthon még a tolltartó is.