Ezekkel az ételekkel pucolhatod ki a testedből a nikotint

Múlt heti posztomban írtam arról, hogy szódabikarbóna-koktéllal vagy a narancsos csodakeverékkel milyen egyszerűen leszokhattok a cigiről. Ezekre a trükkökre sokan esküsznek, míg mások az ilyen házi praktikákat csak ostoba viccnek tartják.

Most azonban olyan ételeket hoztam nektek, amelyekkel nemcsak enyhíthetitek az elvonás tüneteit, hanem rábírhatjátok a szervezeteteket arra, hogy ha már dohányoztok, akkor minél hamarabb szabaduljon meg a felhalmozódott nikotintól.

zoldsegek_570px.jpg

Ha dohányzol, a nikotin akár 3 napig is a szervezetedben maradhat. A különböző vitaminok, például A-, E-, és C-vitaminok, illetve az antioxidánsok viszont sokat segíthetnek abban, hogy ezt a folyamatot felgyorsíthassuk. Ezt megtehetjük akár tabletta formában is, viszont a zöldségekben, gyümölcsökben lévő természetes vitaminok sokkal hatásosabbak, ráadásul olcsóbbak is.

Az egyik legfontosabb a C-vitamin, amely csökkenti a stressz és szorongás okozta nikotin utáni sóvárgás gyakoriságát!

Mit együnk?

Sárgarépa

Ez van benne: C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin

Brokkoli

Ez van benne: C-vitamin, NRF2-gén
(Felpörgeti az anyacserét, és védi a tüdőt a toxinoktól. Az NRF2 megvédi a tüdősejteket a nikotin okozta támadástól.)

Narancs

Ez van benne: C-vitamin

Citrom

Ez van benne: C-vitamin, citromsav

Spenót

Ez van benne: folsav
(A dohányosoknak gyakran küzdenek alvászavarral a túlzott nikotinbvevitel miatt. Ezt ellensúlyozhatja a folsav.)

Kelkáposzta

Ez van benne: antioxidánsok, például isothiocyanates

Búzacsíra és Dió

Ez van benne: E-vitamin
(A dohányzás szűkíti az ereket, illetve rombolja azok rugalmasságát. A rendszeres E-vitamin bevitel azonban ezt ellensúlyozni tudja.)

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!