Ezzel a 6 spúrtrükkel lesz teljes az életed

Szívószálat általában csak óriási kiszerelésben lehet kapni. Több száz darabot ritkán használunk el, ezért csak porosodik a spájzban, és rakosgatjuk őket ide-oda. Pedig őrült jó dolgokat lehet vele csinálni.
gyerekekszivoszal.jpg

Visszazárhatóvá teheted a tasakokat

Mirelit zöldség, só a tasakban, kekszes zacskó: sok olyan élelmiszertasak van, ami nem visszazárható, viszont romlik a minőség a felbontás után. Spurcival pedig mindig a lehető legnagyobb csomagolást vesszük, hogy ezen is spóroljunk, szóval elég sokszor előfordulnak félig üres zacskók. A visszazáráshoz nnincs másra szükséged, mint két szívószálra. Egyiket hosszában végig kell vágni, hogy szét lehessen utána nyitni. A másik szívószálat a csomag derekához teszed, a fölé, ameddig a kaja benne van. A tasakot ráhajtod, és kívülről rápattintod a szétnyitott szívószálat. Stabil lesz és nem tudnak beköltözni például a molyok.

Vákuumozhatod a zacskókat

Sokan drága pénzért vásárolnak zacskóvákuumozó felszerelést azért, hogy ruháikat kisebb helyen tudják tárolni, vagy tartósabbá tegyék az ételeiket a vákuumcsomagolással. Pedig nincs másra szükség a művelethez, mint egy simítózáras tasakra, és egy szívószálra. Egy kis lyuk kivételével zárd le a zacskót, a lyukon keresztül pedig szívószállal szívd ki a maradék levegőt, és zárd be.

Hajgöndörítés

Kicsit időigényes, és rengeteg türelmet igénylő művelet. Ha valaha álmodtál Diana Ross frizuráról, most megcsinálhatod magadnak. Csak rengeteg szívószál kell hozzá, és esetleg hajlakk. Éppen csak kicsit nedves tincseidet kell kis mennyiségben egyenként feltekerni egy-egy szívószálra. Ezután fel kell csigázni, és hullámcsattal rögzíteni. Ez lesz a nehezebb rész, mert egy idő után elfogy a szabad rögzítőfelület.

Ékszerek

A szívószálak feldarabolásával könnyen készíthetünk medált, vagy fülbevalót. Körülbelül olyan hosszúra kell hagyni, mint a penne tésztadarabok, amikre lyukakat fúrhatunk. Ezeket aztán drótdamilra fűzve készíthetünk bonyolultabb alakzatokat, vagy egyesével jók fülbevalónak is.

Szívószál kosár

Ehhez szükséged lesz drótra és pappírra, vagy újságpapírra. Hét szívószálba bevezeted a drótokat. A többi szívószálat szorosan betekered a papírral, a végébe rögzítésképp be lehet tömködni a maradék papírt. A drótos szívószálakból hármat-hármat egymással keresztezel, egyikkel pedig rögzíted őket vízszintesen egy hurokkal. Ezek után csillagszerűen szétnyitod a szárakat, és elindítod pókhálószerűen körbe először azt a félszálat, amivel rögzítetted a keresztedet, és megrövidült emiatt. Egyszer alul bujtatod a szálat, egyszer pedig felül. Folyamatosan toldod a papírral bevont szálakkal, míg a tetejére nem érsz a drótosoknak. Ott körülbelül ujjnyi szálakat kell hagyni, hogy vissza lehessen őket hajtogatni, és ne lógjanak ki a drótok.

Vízhatlan gyufatartó, vagy mást is tarthatsz benne

Ehhez a művelethez öngyújtó vagy gyufa kell, és egy laposfogó. megfelelő hosszúságúra darabolt szívószálak végeit kell megolvasztani, majd a fogóval összenyomva lezárhatod a végeket. Így vízhatlan tasakokat képezhetsz, amik bármilyen túlélőtúrára alkalmasak, például apró tabletták mehetnek bele, vagy gyufaszálak. De egy utazásra így nem kell nagy tubus samponokat, fogkrémeket, vagy tusfürdőket cipelned, mert kiporciózhatod így az egy alkalmas adagokat.