Nem is gondolnád, mi mindenre jó ez a fehér por

A legújabb kutatások szerint nem ajánlatos hintőport használni egy csecsemő pelenkázásakor, mert az apró szemcsék a tüdejébe kerülve nem tesznek jót a picinek.

Ettől függetlenül őrült sok dologra lehet ám használni a hintőport, így nem kell megvenni más - gyakran méregdrága - kozmetikumokat. Például készíthetsz belőle szárazsampont, tökéletesítheted vele a sminked, de még a szőrtelenítés is jobban megy egy a segítségével. Nem hiszed? Na, csak figyelj!

babapuder_sp.jpg

Szárazsampon

Szórj egy keveset a hajhagymákhoz, és oszlasd el egyenletesen. Jobb lesz a hajad illata, és a zsírosság is megszűnik. Extra tipp: a barna hajúak keverjenek kakaóport a púderhez, a vörösek pedig fahéjjal turbózzák fel a port. Így nem lesz színtelen, fénytelen a hajuk.

A szempillákra

Mielőtt felkened a szempillaspirált, tegyél egy kevés hintőport a pillákra. Így megóvod őket a kiszáradástól, és kevésbé fog peregni róla a festék.

Szőrtelenítéshez

Mielőtt gyantáztatni mennél, vagy otthon magad szőrtelenítenél, szórj hintőport a kérdéses területre. Nem lesz utána olyan piros a bőröd, és kevésbé fog fájni a művelet.

A cipőbe

Ha a cipődbe szórod, megszünteti a kellemetlen szagokat. Nem csak a cipőd lesz illatosabb, de még a lábszagodon is segít majd. Cipőfelvétel előtt érdemes beszórni.

Dezodor

Használd nyugodtan izzadsággátlásra is. Mivel nedvesség- és szagmegkötő hatású, ideális dezodorként funkcionál. Viszont nem biztos, hogy olyan tartós, mint a hagyományos bolti.

Testápolás

A különösen száraz bőrfelületekre nyugodtan tegyél hintőport. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan megpuhul tőle például a sarkadon a bőr.