6+1 konyhai tipp, amit minden nőnek ismernie kell!

Ma újabb háztartási és egyéb hasznos trükköket mutatok nektek, amivel az élet nem csak egyszerűbb, de sokkal olcsóbb is lehet. Mindenkinek ajánlom, hogy alkalmazza ezt a 7 tippet:
uveggelnyujtsm.jpg

  1. Nincs otthon nyújtófa, pedig éppen elkészítenéd a filléres mirelit pizzát? A tészta kinyújtásához használj üres sörös- vagy borosüveget. Eleinte kicsit fura lesz, de ezzel is elérjük a megfelelő hatást.
  2. Gyorsítsd fel a fagyasztott ételeid kiolvasztását. Mégpedig úgy, hogy ami előtt eltennéd őket a mélyhűtőbe, egy zacskóba téve egyengesd őket laposra. Így könnyebben tudod tárolni és később kiolvasztani is, például a darált húst.
  3. Életlen a kés a konyhában? Kinek kell a drága késélező, amikor erre a célra használhatjuk egy kerámia edény vagy bögre alját is.
  4. A konzervek kibontása után senki ne koszoljon feleslegesen! A vágáshoz rendkívül jól használható a konzerves doboz teteje is. Vigyázzunk, magunkat ne vágjuk meg vele!
  5. Gondot jelent a felbontott tésztás vagy kakaós zacskó tárolása? Erre megfelelően használható a levágott műanyag flakon teteje. Húzzuk rá a kibontott zacskóra, úgy mintha az egy gyűrű lenne.
  6. Szabadítsunk fel értékes helyet a mélyhűtőben. A fagyasztó rácsaira csipesszel felakaszthatjuk a műanyag zacskóban tárolt mireliteket.
  7. Kiszakadt harisnya? Nehogy kidobd! Egyszerűen kenj a lyukra egy kis átlátszó körömlakkot és így nem fog tovább szakadni, ha szerencsénk van, így még sokáig hordhatjuk majd ezt a harisnyát. Na jó, ez nem is konyhai trükk, de ezt is minden nőnek tudnia kell.