Így utazz ingyen messzire

Manapság már ritkábban látunk stopposokat az út szélén, de nem halt ki teljesen ez a közlekedési forma. Spurman most tippeket ad ahhoz, hogy utazz ingyen más autójával.
stoppolassp.jpg

5 tipp a stoppoláshoz


Válaszd ki a megfelelő helyszínt

Mindig olyan helyen várakozz, ahol egy autó is kényelmesen le tud melléd húzódni, így nagyobb eséllyel áll meg azért, hogy felvegyen.

A tökéletes létszám
Maximum hárman vágjatok neki az utazásnak, a legegyszerűbb, ha egyedül megyünk, de a lányok inkább párban vágjanak neki.

1 Fiú + 1 Lány
Akkor indulunk a legnagyobb eséllyel, ha ketten megyünk: 1 fiú és 1 lány. Ugyanis a lányokat szívesebben így hamarabb is felvehetik, azonban a biztonság kedvéért jobb, ha egy fiúval együtt mennek, ezzel mindenki jól jár.

Érjünk rá
Egyik hátránya a stoppolásnak, nem tudhatjuk előre, mikor érünk célba. Számoljunk inkább többszörös utazási idővel. Így nem ér minket később csalódás.

Ragadjunk meg minden lehetőséget
Na jó majdnem mindent: ha egy kétes alak húzódik le mellénk az úton, akkor inkább mondjunk azt, hogy a másik úti cél felé megyünk és ne szálljunk be. Ettől függetlenül azonban akkor is fogadjuk el a fuvart, ha az csak a következő faluig tart, hiszen minden lépéssel közelebb kerülünk célunk felé.

Inkább senkinek sem ajánljuk, hogy az út íratlan szabálykönyve szerint utazzon és azt sem, hogy megnézze ezt a videót aki 18 év alatti.