5 lenyűgöző konyhai trükk + videó

Újabb konyhai praktikák, újabb spórolós ötletek. Ezekkel nemcsak időt, hanem rengeteg energiát és még pénzt is megspórolhatsz.

1. Ez mondjuk nem nagy újdonság, de kezdő háziasszonyok nem biztos, hogy találkoztak vele. Én persze nem a drága fűszeres üvegeket részesítem előnyben, hanem mondjuk kiürült mustáros üvegeket címkézek fel.

2. Ma már egyre több konyhában van modern, önbegyújtóval felszerelt tűzhely. Ez nagyon praktikus, de könnyen el is romlik. Felesleges azonban azonnal szerelőt hívni, hiszen ezek a gáztűzhelyek simán begyújthatók gyufával is, vagy egy másik rózsáról egy szál száraz tésztával, ahogy a videóban is láthatod. Szerelőt csak akkor hívj, ha már egyik rózsa sem gyullad be magától, vagy komolyabb problémára gyanakszol (pl. szivárog a gáz). Így a szerelő kiszállási díját mindenképp megspórolhatod.

3. Ez a kedvencem. Minek vegyünk méregdrága tárolókat az IKEA-ban (a benzinköltségről már nem is beszélve), ha ingyen is legyárthatjuk ezeket műanyagpalackból.

4. Ez is szuper! Fogj egy csíptetős vállfát és máris nem kell attól tartanod, hogy tiszta kosz lesz a szakácskönyved. A vállfát felakaszthatod a konyhaszekrényre, így a receptet is jobban nyomon követheted.

5. Tegyünk egy fakanalat a lobogó leves fölé; így jóval kisebb az esélye, hogy kifut.