Spurman

2018.02.12

Így takarítsd le a kutyagumit a cipődről teljesen ingyen

Kutyatulajdonosoknak napi probléma, hogy mit csináljanak, ha ürülékbe léptek, de ez azokkal is előfordul néha-néha, akik nem sétáltatnak rendszeresen ebet. Ha már megtörtént a baj, a következőket lehet tenni.

Sima talpú cipő esetén

Egy járdaszélen többször végighúzva távolítsd el a talpadról a kutyaszar nagy részét, hazaérve pedig kerti slaggal vagy egy régi mosogatószivacs segítségével a maradékot is töröld le. A szivacsot érdemes ezek után eldobni.

Rücskös talpú cipő esetén

Kijelenthetjük, hogy ebben az esetben sokkal rosszabbul jártunk, mintha nem lenne mintás a cipőtalpunk, ugyanis a mélyedésekbe igencsak be tudja magát venni az ürülék. Ha azonnal meg szeretnénk szabadulni a piszoktól, érdemes megint egy erős nyomású slaggal vagy kefével tisztára mosni a talpat, bár fel kell készülni, hogy az ide-oda spriccelő víz miatt arcunk, kezünk, stb. is szarossá válhat.

Alternatív megoldás lehet, hogy néhány órára a napra, vagy mélyhűtőbe helyezzük a cipőt, és amikor már teljesen megkeményedett az ürülék, addig hajlítgatjuk, tekergetjük a cipő talpát, ameddig az ürülék megrepedezik és elkezd lepotyogni.

Mivel ezzel a módszerrel valószínűleg nem fogunk 100 százalékos eredményt elérni, érdemes lehet egy kemény felülethez többször is odacsapni a cipőt, hogy az újfent tisztává váljon.

tipp csináld magad kutya praktika tippek kutyaszar cipő ürülék kutyagumi cipőtalp sétáltatás portfolioblogger DIY

2018.01.25

Így tedd vízhatlanná azt, ami folyton átázik

A vászon surranók legújabb fénykorukat élik, azonban ha egy csepp víz is éri ezeket a drágaságokat, akkor bizony garantált az átázás. A drága impregnáló szerek helyett ugyanakkor csak egy teamécsesre van szükségünk ahhoz, hogy megóvjuk lábunk szárazságát egy-egy záportól vagy pocsolyától. Na jó, egy hajszárító is kell azért, na meg olyan anyagú cipő, amin működik a dolog. Ha minden igaz a videó indításakor rögvest ezt a filléres technikát lehet látni (de ha nem 17:10-hez kell tekerni), ám a többi 17 perc is rejt izgalmas kipróbálni valókat.

tipp csináld magad eső trükk tippek cipő pocsolya vízhatlan portfolioblogger impregnálás átázás DIY spurman