Spurman

2017.08.21

Ágyneműhuzatot ennél jobb dolgokra nem használhatsz

Természetesen, ha nem számítjuk bele az ágyneműhuzat rendeltetésszerű használatát. Előfordul, hogy az ember ajándékba kap ágyneműhuzatot, vagy átfestette a hálószobát, és már nem passzol hozzá a korábbi, bármi is legyen az indok, ha nem szeretnéd a huzatot az ágyadon látni, attól még nem kell megválnod tőle. Az alábbi videóban láthatsz 5 szuper ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a lakásodban a használaton kívüli ágyneműhuzatokat.

táska csináld magad praktika ruha spórolás trükk tippek háztartás megtakarítás filléres portfolioblogger ágyneműhuzat DIY spurman

2017.08.18

Itt a megoldás, hogyan űzd ki a vakondot a kertedből

Minden kertész szereti a kertjét rendben tartani, van azonban egy kis állat, amely a kertek 99 százalékban időről időre felbukkan. Bizony, ez a vakond! Összegyűjtöttünk három tippet, hogyan vehetjük fel leghatékonyabban a harcot a kártevővel szemben. Azt fontos azonban megjegyezni, hogy bármennyire is szeretnénk távol tartani a vakondot a kertünktől, ne felejtsük el, hogy védett állatról van szó.

vakond570.jpg

1. Az ősidők óta használt gázolajos vagy petróleumos rongy modernebb változata a kereskedelmi forgalomban is kapható füstpatron, amely mérgező gázt áraszt magából, így elpusztítja az állatot.

2. A sörösüveg módszer lényege a hangokban rejlik. Ha a hosszú nyakú üveget majdnem a pereméig beássuk a földbe, a légáramlás rezgésbe hozza az üveget, amelynek hangját a vakond nem viseli el. Érdemes több helyre is üveget ásni a kertbe, főleg a túrások közelébe.

3. Kaphatók elektromos vakondriasztók, amelyek a vakondok számára kibírhatatlan, az emberi fül számára viszont hallhatatlan frekvenciájú hangokat bocsátanak ki. Ezek a hangok alkalmasak arra, hogy elűzzük velük a hívatlan állatokat.

 

Ha kíváncsi vagy a többi tippre is, kattints a Kiskertblogger oldalára!

tippek megoldás kertészkedés vakond kiskert portfolioblogger spurman kiskertblogger

2017.08.17

Ingyenes megoldás hátfájásra, méregdrága gyógytornászok helyett

Ha te is irodai munkát végzel, akkor szinte biztos, hogy a hátfájás legalább néha megkeseríti az életed. Mielőtt méregdrága gyógytornászhoz vagy masszőrhöz mennél a bajoddal, próbáld ki ezt a hétperces tornát. Ha segít, tízezreket spórolhatsz.

forrás: Facebook / 5-Minute Carfts

tipp ingyen praktika gyógytorna spórolás hátfájás masszőr portfolioblogger spurman