Spurman

2017.03.27

Így készíthetsz fillérekből szép manikűrt

A körmök ápolása és festése a nők egyik alapfeladata. Ellenben nem születik mindenki pofi körömfestőnek, de van néhány szuperegyszerű és persze filléres praktika, amit bárki bevethet.

spuri_kormpk.jpg

 

Körömlakklemosó

A drogériákban már megtalálhatóak a nagyon praktikus szivacsos körömlakklemosók, amik sajnos jóval drágábbak a hagyományos társaiknál. De minek adnánk ki ezekre plusz pénzt, amikor ezt otthon magunk is elkészíthetjük? Kell egy kiürült krémes doboz, majd ezt tömjük tele szivaccsal, amit később jól átitatunk a hagyományos körömlakklemosóval. A lemosáshoz csak bele kell dugni egyesével az ujjainkat a szivacsba és már le is jött a lakk.

korom.jpg

Kép forrása: Indian Beauty Journal

Cellux

Bármilyen mintához, de akár egy francia manikűr elkészítéshez is nagy segítségünkre lehet a sima cellux. Első lépésben kenjük fel az alaplakkot és várjuk meg, amíg megszárad. Erre kell ráragasztani a celluxot – értelemszerűen azt a részt takarjuk le a körmünkön, aminek megtartanánk a színét – majd jöhet a második réteg lakk.

Mix

Nem kell rengeteg lakkot vásárolnod ahhoz, hogy többszínű körmöket készíts magadnak. A színkeveréshez vásárolj egy fehér lakkot és ezt keverd össze különböző mennyiségben az alaplakkal. (Például egy alufólia darab tökéletes keverőtálca lehet.) Minél több fehéret teszel a színhez, annál világosabb lesz az eredmény.

Hullámcsat

A hullámcsatok végén található apró gumis rész tökéletes arra, hogy apró pöttyöket mintázz a körmeidre. Kend a hullámcsat végére a megfelelő lakkot és már festheted is a pöttyöket.

2017.03.26

Íme 5 tipp: ezzel tartósítsd természetesen az ételeid

Sokak számára kézenfekvőnek tűnhet, hogy a tárolni kívánt élelmiszereket csak beteszi a hűtőbe, ez azonban nem biztos, hogy elegendő, sőt, van olyan étel, amit jobb, ha nem a hűtőben tartunk.shutterstock_383225317.jpg

Íme öt tipp az ételeid tartósítására:

  • A hagymát ne tedd be a hűtőbe, inkább keress neki egy papírzacskót!
  • A salátát tedd bele egy üvegbe, így tovább eláll (persze hűtésre szorul)!
  • Tegyél a felvágott avokádó mellé hagymaszeleteket, ez meggátolja az oxidálódást, így nem színeződik el!
  • A mogyoróvajat tartsd fejjel lefelé a hűtőben!
  • Az ananász tetejét vágd le és szintén fejjel lefelé tárold (a hűtőben)!

tipp konyha gasztro trükk tippek tárolás zöldség portfolioblogger spurman

2017.03.25

Itt a tuti trükk: így lesz puha a kiszáradt sarkad

A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez.shutterstock_530224987.jpg

Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra, majd amikor beszívódott, akkor egy durva szivaccsal szedd le a felesleges, megkeményedett bőrdarabokat. Ha szükséges egymás után többször is megismételheted a folyamatot, egészen addig, amíg el nem éred a kellő puhaságot.

sarok hajbalzsam lábápolás portfolioblogger kondicionáló spurman

2017.03.24

3 profi tipp a takarításhoz

Közeledik a tavaszi nagytakarítás, éppen ezért nem árt megtanulni néhány új takarítós trükköt. Ti tudtátok például, hogy a só és az ecet együtt csodás súrolószer? A szagelszívó zsíros szűrőjét pedig egyszerű letisztítani, ha a forrásban lévő vízbe szódabikarbonát teszünk és ebbe helyezzük bele a szűrőt? Nézzétek, hogyan kell csinálni:

 

tipp trükk profi takarítás spurman spurina

2017.03.23

Így készíts Nutellát, olcsón, finomat

Olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne szerette volna a Nutellát. Sosem volt olcsó mulatság, az utóbbi néhány évben viszont brutális ára lett. Ráadásul az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret nyer, és hát a Nutella azért nem ennek a szemléletnek az éllovasa. Korábban már találtam nektek egy Nutella receptet, a most következő videóban viszont azt láthatod, hogyan kell olcsón, finom és egészséges Nutellát készíteni. Nem kell hozzá más, mint egy bögre mogyoró, másfél evőkanál kakaópor, negyed bögre juharszirup, és ugyanennyi víz.

 

csináld magad evés spórolás főzés recept megtakarítás nutella portfolioblogger spurman