Spurman

2016.12.03

Filléres, illatos ajándék karácsonyra

Heteken belül itt a karácsony, ilyenkor pedig nehéz kitalálni mi az az apróság, amivel meglephetjük szeretteinket és mégsem kell sokat költenünk. Mit szólnátok, ha idén karácsonykor egy illatzsákot ajándékoznátok a családnak és a barátoknak?

illatzsak.jpg

Persze nem ez a legnagyobb ajándék a fa alatt, de egy kis figyelmességnek bőven elég lehet, ha egy illatzsákot ajándékoztok. A legjobb pedig az, ha úgy készítitek, hogy a fára is fel lehet akasztani, mert akkor akár egy karácsonyfadísznek is jó.

Hogyan kell elkészíteni?

Válasszatok egy vékonyabb anyagot, ami könnyen átengedi majd az illatot és szép a színe, esetleg éppen karácsonyi minta van rajta. Ebbe kell majd belecsomagolni/belevarrni az illatos száraz virágokat, fűszereket vagy gyógynövényeket, esetleg szárított gyümölcsöket.

A zsákok készítéséhez vágjunk egy kisebb darab téglalapot az anyagból, ezt hajtsuk félbe és varrjuk össze a két oldalát. A zsák száján keresztül töltsük meg körülbelül háromnegyedik az anyagot az illatos fűszerekkel.  A karácsonyi illatokért szárított narancshéjjal, almával, csillagánizzsal, fahéjjal érdemes megtölteni a zsákokat. Majd a végén egy szép szalaggal kössük össze a zsák tetejét és már készen is vagyunk.

karácsony ajándék illat párna zsák filléres portfolioblogger spurman spurina

2016.12.02

Ezzel a tuti tippel fél órát is spórolhatsz a karácsonyi készülődéskor

Hamarosan mindenki megkezdi a karácsonyi készülődést. A családanyáknak ilyenkor mindig komoly fejfájást okoz, hogyan készüljenek el mindennel időben. Most mutatok egy trükköt, amellyel legalább a sütemények készítésekor egy csomó időt meg lehet takarítani- már ha szükség van hozzá karamellre.

Csak 20 deka cukor, 2 evőkanál kukoricaszirup, 2 evőkanál víz és 2 evőkanál citromlé kell hozzá. Ezeket keverjük össze, majd tegyük a mikrohullámú sütőbe 6-8 percre (attól függően, mennyire erős a mikrónk). shutterstock_114680884.jpg

 

evés praktika gasztro főzés recept portfolioblogger spurman spurina

2016.12.01

Többet nem kell jeget kaparnod a szélvédőről, filléres csodaszer a megoldás

Reggel rengeteg nehézséggel kell szembenéznie az embernek: nem elég, hogy ki kellett mászni a meleg ágyból, indulni kell munkába, de még a kocsi szélvédője is lefagy. Ha a felsoroltak közül kettővel nem is lehet mit kezdeni, legalább az utóbbinál spóroljuk meg a kellemetlenséget. Ehhez nem kell más, mint egy szórófejes flakon, amibe kétharmad részt tiszta alkoholt, egyharmad részt vizet és kb. egy evőkanálnyi mosogatószert teszel. Rázd össze egy kicsit, és ezzel fújd be a szélvédőt, és soha többet nem kell jeget kaparnod.

lefagyott_szelvedo.jpg

csináld magad praktika autó spórolás trükk tippek hideg jég szélvédő megtakarítás filléres portfolioblogger spurman

2016.11.30

Egy apróság, amit soha ne dobj ki, mert nagyon értékes

Soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem szabad kidobni a parafadugót. Annyi mindenre lehet használni ezt a pici fadarabot, hogy elsőre talán nem is gondolná az ember. A konyhaszekrény fiókjában pedig biztos van egy kis hely, ahol elfér néhány dugó. Rengeteg szuper kép terjed a neten, amit művészek készítettek parafadugókból, de ne aggódj, nem kell semmilyen művészi tevékenység ahhoz, hogy hasznukat vedd. A következő kis videón láthatsz néhány jó tippet, mikor veheted hasznát egy dugónak.

csináld magad praktika tippek parafa háztartás dugó parafa dugó filléres portfolioblogger DIY spurman

2016.11.29

Ezzel a trükkel egy hétig simán sárga és friss marad a banán

Sokan undorodnak a megbarnult (vagy fekete) banánoktól (szerintem amúgy nincs velük semmi baj, legrosszabb esetben pedig kiváló turmixnak is), pedig néhány egyszerű trükkel baromi sokáig elállhat otthon ez a déli gyümölcs is. Az alábbi videóban láthatod a részleteket:

gyümölcs trükk banán friss hűtőszekrény déligyümölcs portfolioblogger házi praktika spurman