Spurman

2016.10.26

Tuti tippek, a legváratlanabb élethelyzetekre

Egy kis kreativitással szinte bármi megoldható. Ezt jól bizonyítja az alábbi nagyon hasznos videó is, amiből kiderül, hogyan lehet ruhát vasalni vasaló nélkül, vagy éppen melegszendvicset készíteni sütő nélkül. Itt vannak a bámulatos ötletek, amit a szállodában lakók találtak ki.

A befőttesüveget kinyitására valóban jól jöhet egy vastag ragasztószalag, és tojástartó tálca is kiváló laptop tartó lehet, hogy ne melegedjen túl a gépünk. A házi vízforraló készítése azonban elég veszélyes, azt csak a bátrabbak próbálják ki.   

praktika trükkök főzés tippek otthon sütés spurman spurina

2016.10.25

Ettől a ropogós sült krumpli recepttől azonnal megéhezel

Jobb, ha bekészítesz némi élelmet az olvasáshoz

A múltkori sült krumplis tippek sokak fantáziáját megmozgatta és rengeteg módszert írtak a kommentelők.pityoka.jpg

Volt, aki viszont egy teljes elkészítési módszert leírt nekünk, a piactól a családi ebédlőasztalig, az ő ropogós receptje pedig így néz ki:

  • Kizárólag C, sütnivaló típusú burgonyából érdemes készíteni, mert az A (salátának való) típusú gumis állagú, a B (főznivaló) típusú puha lesz.
  • Hámozás után egyformán vastag hasábokra szeljük, mert különben különbözőképpen fognak elkészülni.
  • A hasábokat minél hosszabb ideig áztassuk és öblítsük hideg vízben, hogy a fölösleges keményítő ne zavarja az állagot. Utána töröljük le alaposan.
  • Az első hőkezelés főzés vagy alacsony hőfokon olajban sütés egyaránt lehet - a lényeg, hogy még ne barnuljon és ne essen szét a krumpli, csak rojtos, csipkés legyen a széle.
  • Ezt követően hűljön ki, szobahőmérsékletűnél ne legyen melegebb (legalább negyed óra) - itt akár jeges vízben "sokkolni" is lehet azonnal az első hőkezelés után, annál hatékonyabb a módszer.
  • Lehűlés és újabb alapos törlés után közepesen forró olajban süssük, hogy minél ropogósabb legyen, de ne égjen meg.
  • Sózni, fűszerezni csak közvetlenül tálalás előtt szabad.

konyha evés gasztro főzés krumpli sült krumpli portfolioblogger spurman spurina

2016.10.24

Itt vizsgáltathatod meg a szemed most teljesen INGYEN

Sokan nem tudják, de október a látás hónapja! Ennek apropóján pedig több mint 250 ponton vizsgáltathatjuk meg a szemünket és még szaktanácsot is kaphatunk teljesen INGYEN!

szemuveg_spurman.jpg

Aki szeretne ingyenes látásvizsgálatra menni, annak nem árt sieti, mert már csak pár nap maradt hátra! A vizsgálati pontok teljes listáját ITT találjátok meg.

ingyen orvos szem látás szemüveg vizsgálat október látás hónapja spurman spurina

2016.10.23

Így készítsd el az ősz legfinomabb kávéját fillérekből

Hivatalosan pumpkin spice latte a neve ennek a finom őszi kávékülönlegességnek, nálunk csak tökös kávé. Nagyon finom, amiket a kávézókban csinálnak, de igazából otthon is meg tudod csinálni, pont ugyanannyival különbözik a kávézóstól, mint amennyire az otthoni kávé különbözik a kávézóstól. Így csináld:
Forralj fel másfél deci tejet, majd habosítsd fel. Ehhez tökéletesen megfelel egy botmixer is, nem kell kávéhabosítót venni. Tegyél bele egy kiskanál sütőtököt, ugyanennyi mézet, és egy fél kiskanál pumpkin spice fűszerkeveréket (ezt lehet venni boltban is). A végén pedig öntsd bele a kávét.
pumkin_spice_latte.jpg 

kávé csináld magad konyha evés gasztro tippek sütőtök megtakarítás portfolioblogger spurman

2016.10.22

Így készíts fillérekből mécsest

Már több mint egy hónapja nézegetjük a mindenféle  hiper- meg szupermarketben a mécseseket, amit halottak napján vihetünk a temetőbe. Láttunk néhány olcsót, meg jó sok nagyon drágát. De miért is költenénk mécsesre, amikor otthon, kb. nulla forintból lehet csinálni nagyon mutatós mécseseket? Kell hozzá üres konzerv, szög, kalapács, papír, ceruza, és egy kis fantázia. 

A konzervet csupaszítsd le teljesen, töltsd tele vízzel, és tedd egy éjszakára a fagyasztóba (mindjárt elmondom, miért). Másnap vedd ki, egy papírra rajzolj valamilyen mutatós mintát, tedd rá a jéggel teli konzerv oldalára, és a papíron keresztül szöggel lyukaszd végig a minta mentén a konzervet. Világítani pedig akkor fog, ha beleteszel egy égő teamécsest.

A jég azért kell bele, mert megtámasztja a konzervet belülről, így nem fog eldeformálódni, miközben beleütöd a mintát.

mecses_1.jpg

csináld magad praktika tippek temető konzerv megtakarítás halottak napja mécses filléres portfolioblogger DIY spurman