Itt a megoldás, hogyan űzd ki a vakondot a kertedből

Minden kertész szereti a kertjét rendben tartani, van azonban egy kis állat, amely a kertek 99 százalékban időről időre felbukkan. Bizony, ez a vakond! Összegyűjtöttünk három tippet, hogyan vehetjük fel leghatékonyabban a harcot a kártevővel szemben. Azt fontos azonban megjegyezni, hogy bármennyire is szeretnénk távol tartani a vakondot a kertünktől, ne felejtsük el, hogy védett állatról van szó.

vakond570.jpg

1. Az ősidők óta használt gázolajos vagy petróleumos rongy modernebb változata a kereskedelmi forgalomban is kapható füstpatron, amely mérgező gázt áraszt magából, így elpusztítja az állatot.

2. A sörösüveg módszer lényege a hangokban rejlik. Ha a hosszú nyakú üveget majdnem a pereméig beássuk a földbe, a légáramlás rezgésbe hozza az üveget, amelynek hangját a vakond nem viseli el. Érdemes több helyre is üveget ásni a kertbe, főleg a túrások közelébe.

3. Kaphatók elektromos vakondriasztók, amelyek a vakondok számára kibírhatatlan, az emberi fül számára viszont hallhatatlan frekvenciájú hangokat bocsátanak ki. Ezek a hangok alkalmasak arra, hogy elűzzük velük a hívatlan állatokat.

 

Ha kíváncsi vagy a többi tippre is, kattints a Kiskertblogger oldalára!