Így készíts otthon citromos sört

Tikkasztó hőség vár ránk az elkövetkező napokban, a hőmérő higanyszála a 37 fokot is elérheti. A forróságban jól eshet a hideg sör, vagy az elmúlt néhány nyár nagy slágere, a gyümölcsös sörök.

Ma megmutatom, hogy készíthettek otthon citromos sört.Az üzletekben nagyjából 200 forintért kaphatunk egy üveggel, anyagilag tehát jobban járunk, ha mi magunk készítjük el, otthon.

Amire szükségünk lesz: sör és az ízlésünk szerint elkészített limonádé. Ez az eredeti radler receptje ugyanis, ami Bajorországban, 1922-ben született meg. Ma már nem csak a limonádéval kevert sört hívják radlernak, de az eredeti állítólag isteni volt és frissítő.

A limonádét egy deci frissen facsart citromlével, fél liter vízzel és két-három púpozott evőkanál cukorral készítsük el. Mindenképp szénsavas ásványvizet vagy szódavizet használjunk és hűtsük le jól, mielőtt a szintén hideg sörhöz kevernénk.

sor.jpg