Csak fanyalog a család a megmaradt sültekre? Így etesd meg velük!

A vasárnapi húslevesből megmaradt egy csomó főtt hús? Vagy a sült húsokkal lőttél túl a család kapacitásán? Ez alapvetően nem is lenne rossz, mert legalább hétfőre, és akár keddre is marad. Az viszont már gond, ha a te családod is csak fanyalog a napokig hűtőben tárolt ételre, és végül a kukában végzi. Ha viszont "újra csomagolod", észre sem fogják venni, hogy valójában a hétvégi húsokat eszik.

Darabold fel a megmaradt húsokat, pirítsd meg ropogósra zsiradékon (a legjobb, ha sült hús zsírját használod fel), nyomj hozzá egy-két gerezd fokhagymát, majd néhány perc múlva öntsd fel tejszínnel. Só, bors, apróra vágott petrezselyem mehet a tetejére. Amikor besűrűsödött, és kész, főzz hozzá tésztát. És már kész is a húsos carbonara tészta, amit biztos, hogy jó ízűen fog megenni a család.

shutterstock_600944819.jpg