Elszíneződnek a kajás dobozaid? Íme 3 tuti tipp a folt eltűntetésére

Nekem sokszor problémát okoz, hogy a műanyag ételhordók átveszik a fűszeres ételek színét. Ezért kerestem erre egy megoldást, hogy a dobozaim úgy ragyogjanak, mint új korukban. Összeszedtem nektek, azokat a tippeket, amiket érdemes kipróbálnotok, ha titeket is zavar az elszíneződött kajás doboz.shutterstock_226664296.jpg

  1. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a hipó használata. Tegyél egy kevés hipót a dobozba, majd önts hozzá vizet egészen addig, amíg az oldat minden olyan felületet el nem ér, amely elszíneződött. Ezután hagyd ázni fél órán keresztül, majd kétszer-háromszor öblítsd át alaposan az edényt. Persze ennek a módszernek van egy hátulütője: egy ideig még érezni fogod a hipó szagát a dobozon.
  2. Az erős napsütés is segíthet a dobozokon, csak annyi a teendőd, hogy közvetlen napsugárzás érje a dobozokat. Ennek a hátulütője, hogy ha túl meleg van, akkor a doboz megolvadhat, ezért nyáron csak óvatosan az ételhordók napoztatásával!
  3. A harmadik módszer talán a legjobb, igaz, cserébe a legdrágább is. A leggyorsabban akkor távolíthatod el a foltokat a dobozokról, ha mosogatógép tablettából és vízből pasztát keversz, amit ezután a kérdéses felületre egy kevés sikálással már ki is jönnek a foltok.