Még mindig van maradék? Így használd fel egy tuti recepthez

Sokaknál még karácsony után néhány nappal is rengeteg maradék van, számukra most mutatok egy tuti receptet, amit mindenki imádni fog. Ahogy azt mondani szokták, ami nem fogy el a vendéglátásban, abból lesz a hortobágyi palacsinta, én is ennek a speciális receptjét mutatom meg nektek. shutterstock_499558909.jpg

 Ezt csináld a hússal

Fogd meg az összes maradék hőkezelt húst és tedd bele az aprítógépbe (ha nincs aprítód, akkor késsel is kis darabokra vághatod, így is finom lesz). Ezután fogj egy serpenyőt és süsd át a húsmasszát, ezzel gyakorlatilag felfrissítheted azt és újra ropogóssá teheted. Ilyenkor érdemes lehet valamennyi extra fűszert is tenni hozzá, én valamilyen zöldfűszert (zsálya, bazsalikom) és egy kevés chili paprikát szoktam használni. 

Ezt csináld a zöldségekkel

A zöldségeket sem kell kidobni, gyűjtsd össze őket és pépesítsd (pl: aprítógéppel, turmixgéppel vagy krumplinyomóval). Ezután tedd a pépet egy fazékba és rottyantsd össze, ez lesz a hortobágyi palacsinta szósza. 

Ezt kezdd a köretekkel

A köreteknél is hasonlóan fogunk eljárni, mint korábban, legjobban burgonyával működik, de tészta vagy rizs is felhasználható így. A köreteket pépesítjük, finomra daráljuk, majd ásványvízzel fellazítjuk. A cél az, hogy palacsinta tésztát kapjunk. Ezután palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütjük a palacsintáinkat. 

Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy összeállítjuk a hortobágyi palacsintát és már tálalhatjuk is azt. Érdemes  a töltelékbe is tenni egy kevés szószt, ettől még finomabb lesz. Egy kis tejföllel ízesíthetjük, díszíthetjük a kész palacsintákat.