Így hasznosítsd újra a csomagolópapírokat

A karácsonyi ajándékok kibontása után tele vagyunk használt csomagolópapírokkal, de szerencsére ezeket sem kell feltétlen egyből a szemetesbe dobni. Összegyűjtöttem, néhány tippet, mi mindenre használhatjátok még a használt csomagolópapírokat.

spuri_csomagolopapir.jpg

Csomagoljunk benne újra

Ha sikerül szépen, kevés szakadás nélkül leszednünk az ajándékokról a papírt, akkor még nyugodtan csomagolhatunk bele. Vágjuk le a ragasztós és csúnyább részeket a papírról, a maradékba pedig csomagoljunk kisebb ajándékokat. (Egy ember kaphat több kisebb csomagot!)

Szilveszteri dekor

Mindjárt itt a szilveszter, aki pedig házibulit tart otthon, annak úgysem árt néhány szilveszteri dekoráció. Hajtogathatunk is belőle, de talán egyszerűbb, ha simán nagy feliratokat vágunk ki a papírból: pl. BUÉK vagy 2017 és ezeket kiragasztjuk, vagy lelógatjuk a lakásban.

Ünneplős poharak

A szilveszteri vagy akár még karácsonyi bulira készülve a vendégeknek szánt műanyagpoharakat is bevonhatjuk a csomagolópapírokkal. (Ha felébe vágunk egy poharat már a minta is megvan, mekkora papírra van szükségünk.) Így máris nem sima poharakkal várjuk őket, hanem extra karácsonyi/ színes parti poharakkal.

Füzetborító

Akár még gyors karácsonyi ajándéknak sem rossz ötlet egy szép papírral beborított füzet, de az igazán élelmesek a nem túl karácsonyi papírokat eltehetik a következő iskolakezdésig és akkor majd lesz mivel beborítani a füzeteket.

Tömőanyag

Akár az újságpapírokat, a csomagolópapírokat is eltehetjük és később, ha postára kell adunk valamit, vagy csak törékenyt szeretnénk csomagolni, akkor ezt is használhatjuk tömőanyagként.