Két tuti tipp, amivel hirtelen megnő a konyhád mérete

Nyakunkon a karácsony, amikor sokszor még azok is sütés-főzésbe kezdenek, akiknél ez nem a napi rutin része. Nekik jellemzően az átlagnál kisebb konyhájuk van, sok lakásban csak egy főzőfülke található. Nekik jól jöhet ez a két tipp, amivel szinte megduplázhatják a konyhájuk méretét:shutterstock_535968373.jpg

  • Vegyél egy nagy méretű vágódeszkát (sokaknál eleve akad egy ilyen otthon), ami akkora, hogy átér a mosogató felett, így a főzéskor ide is tudsz majd pakolni, vagy ételeket előkészíteni is jól jöhet ez az extra hely. A másik lehetőség, hogy a vágódeszkát a kihúzott fiókra teszed, ezzel átmenetileg plusz pultot "építve" a konyhába.
  • A mikrohullámú sütőkbe nem fér be egy edénynél több egyszerre, egy apró trükkel viszont ezt is orvosolhatjuk, ha kisebb tányérokról van szó, mint a szerkezet forgólapja. Az egyik tányért ilyenkor toljuk ki a forgólap szélére és tegyünk mellé egy bögrét fejjel lefelé. A bögre tetejére rátehetjük a másik tányért, így két tál ételt melegítve egyszerre. Arra persze figyeljünk, hogy a forgólap mozgása lelökheti a fenti tányért, így ide is csak kisebb méretű tányért tudunk csak tenni.