Egy tuti tipp, amivel újra ízletes lesz a szárazkenyér

Ha épp nincs nyitva semmi a környéken

Szinte minden családban előfordul, hogy a kenyér megszikkad és már közel sem olyan ízletes, mint amikor kilépünk vele a pékségtől. Sokszor nem tudjuk felhasználni ezt leveshez, meg persze nem is szívesen dobunk ki ételt. Persze akkor is jól jöhet ez a trükk, ha épp nincs semmi nyitva a környéken és nekünk friss kenyér kell.kenyerke.jpg

A száraz kenyér frissé varázsolásához van egy tuti megoldás, csak be kell tartani a következő lépéseket:

  • Nyisd meg a (hideg) csapot és tartsd alá a kenyeret amíg a héja át nem ázik!
  • Tedd be a sütőbe 150 fokra 5-10 percre (attól függően, mennyire ázott át)!

Az átázott kenyér ugyan undorítóan hat, azonban a sütés után szinte olyan állaga lesz, mintha most vette volna ki a pék a kemencéből.