Készíts egészséges leveskockát otthon, fillérekből

Az otthon készített leveskocka nem csak olcsóbb, mint amit boltban lehet kapni, de egészen biztosan sokkal egészségesebb is. Itt van hozzá egy tuti recept.gettyimages-183743228.jpg

Hozzávalók 12 adaghoz:

  •     1 kg sárgarépa
  •     1 kg fehérrépa (levéllel együtt)
  •     2 nagy db zeller (levéllel együtt)
  •     6 közepes fej vöröshagyma
  •     5 db zöldpaprika
  •     0.5 fej fokhagyma
  •     4 dl napraforgó olaj
  •     só ízlés szerint
  •     bors ízlés szerint

Az első lépés, hogy jó apróra daráljunk le minden zöldséget nyersen, aztán tegyük egy lábosba az olajjal, a sóval és a borssal együtt. Picit főzzük, pároljuk meg, de mehet hozzá egy kevés víz is, ha az olaj nem elegendő. Ha kész, akkor várjuk meg amíg kihűl és tegyük jégkockatartóba. Ha abból nincsen elég, akkor egy zacskóban is eltehetjük kilapítva, hogy később törni tudjunk belőle.  Az egész mehet be a mélyhűtőbe és már csak akkor kell elővennünk, amikor legközelebb a főzésnél szükségünk van egy leveskockára.  Az ötlete a Nosalty oldaláról spúrkodtam.