Mutatjuk, hogy tárold a zöldséget és a gyümölcsöt azért, hogy sokáig frissek maradjanak

Spurcikáim, ti is utáljátok, ha a zöldségestől elhozott áru fele a szemétben végzi? Egyfelől vegyetek egyszerre kevesebbet és járjatok gyakrabban a piacra, másfelől pedig adok néhány tanácsot a tárolásra:

  • A paradicsomot a szár kapcsolódási pontjával lefelé, hűvös helyen, de ne a hűtőben tárold!
  • A hagymát és a krumplit tárold külön edényben, hűvös helyen!
  • A fokhagymát nem kell hűtőbe tenni, de sötétben érzi jól magát.
  • Az uborkát 10 foknál melegebb helyen tárold!
  • A nektarint tarthatod szobahőmérsékleten, de védd a napfénytől!
  • A citromot oda rakod, ahova csak akarod, elég igénytelen ebből a szempontból.
  • Az almát egy hétig tárolhatod a pulton, egy edényben, de ennél tovább ne hagyd kint, inkább tedd be a hűtőbe!
  • A narancs tovább eláll a hűtőben.
  • A szőlőt tedd zacskóba, majd tedd a hűtőbe!
  • A kukoricát, a paprikát és a gyömbért is tedd be a hűtőbe!

Itt egy videó is, talán így egyszerűbb megjegyezni:

: