Mutatjuk, hogy tárold a zöldséget és a gyümölcsöt azért, hogy sokáig frissek maradjanak
Spurcikáim, ti is utáljátok, ha a zöldségestől elhozott áru fele a szemétben végzi? Egyfelől vegyetek egyszerre kevesebbet és járjatok gyakrabban a piacra, másfelől pedig adok néhány tanácsot a tárolásra:
- A paradicsomot a szár kapcsolódási pontjával lefelé, hűvös helyen, de ne a hűtőben tárold!
- A hagymát és a krumplit tárold külön edényben, hűvös helyen!
- A fokhagymát nem kell hűtőbe tenni, de sötétben érzi jól magát.
- Az uborkát 10 foknál melegebb helyen tárold!
- A nektarint tarthatod szobahőmérsékleten, de védd a napfénytől!
- A citromot oda rakod, ahova csak akarod, elég igénytelen ebből a szempontból.
- Az almát egy hétig tárolhatod a pulton, egy edényben, de ennél tovább ne hagyd kint, inkább tedd be a hűtőbe!
- A narancs tovább eláll a hűtőben.
- A szőlőt tedd zacskóba, majd tedd a hűtőbe!
- A kukoricát, a paprikát és a gyömbért is tedd be a hűtőbe!
Itt egy videó is, talán így egyszerűbb megjegyezni:
:
Szólj hozzá!