Bosszant a kőkemény vaj? Itt a tuti tipp az egyperces felolvasztáshoz

Mikró sem kell hozzá

Nyáron muszáj a hűtőben tárolni a vajat, mivel a nagy melegben szinte pillanatok alatt megromlik, viszont a hűtőből kivett vaj kőkemény. A mikró nem túl jó megoldás, mivel nehéz eltalálni, hogy meddig melegítsük a vajat. Egy cimborám viszont mutatott a hétvégén egy tuti tippet, ami pár perc alatt kenhetővé varázsolja a vajat. butter.jpg

  • Töltsünk meg egy poharat forró vízzel (nagyobb vajdarabnál egy nagy, fél literes bögre is jó), várjuk meg, amíg a pohár átveszi a forró víz hőjét! 
  • Öntsük ki a vizet, majd a tányérra tett vajdarabra tegyük rá fejjel lefelé és hagyjuk rajta pár percig!

Eztán már  kenhető lesz a vajunk, vagy bármi másra is könnyen felhasználhatjuk.