Így készíts szuperegészséges dzsúszt, méregdrága centrifuga nélkül

Imádom a reggeleket szuperegészséges gyümölcs-, illetve zöldséglevekkel indítani, de néha – főként kánikulában – vacsorára sem kívánok mást. Sőt, még télen is inkább ezekkel viszem be a szükséges vitaminmennyiséget.

A bolti változatokat azonban inkább hanyagolom, mert egyrészt méregdrágák, másrészt tele vannak mindenféle adalékanyaggal. És ne aggódj, nem kell költséges gyümölcs-, illetve zöldségcentrifugára (más néven gyümölcsprés) szórnod a pénzed.

A trükk mindössze annyi, hogy bevágom a szezonnak megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket vegyesen egy turmixgépbe (robotgép is jó); pürésítem; majd egy apró lyukú szűrőben hagyom egy tálba csöpögni a masszát (egy spatulával ilyenkor érdemes rásegíteni). Ha ez alapján se megy, íme egy kis segítség:

A szűrőn fennmaradó „szárazanyagot” pedig fagyaszd le; később még jól jöhet lekvár főzésnél, de akár házi bébiételhez is simán felhasználhatod.